Pedagoginen näkökulma ja sisältö – Alison

Suorittamani MOOCin opetus keskittyi yllättäen oikeastaan pelkästään Googlen tarjoamiin verkkomarkkinointituotteisiin. Fundamentals of Marketing Your Business Online -nimellä kulkevan kurssin kuvauksesta sain käsityksen enemmän yleiseen tasoon keskittyvästä verkkomarkkinoinnin peruskurssista.

Kurssin aluksi käytiin muutaman videopätkän verran läpi verkkomarkkinoinnilla vaikuttamisen mahdollisuuksia. Tämän jälkeen sisältö painottui kurssin loppuajaksi Googlen työkaluihin, lähinnä Google AdWordsiin. Olisin toivonut sisällön pitäytyvän yleisellä tasolla vähän pidempään, AdWordsin pariin siirryttiin liian nopeasti ottaen huomioon, että kurssille tulevat opiskelijat ovat lähtötasoltaan alkumetreillä markkinointiasioissa.

Kurssin ainoa konkreettinen tehtävä oli kurssin loppukoe. Se toteutettiin kolmenkymmenen kysymyksen monivalintatehtävänä, jonka läpäistäkseen oli tehtävistä saatava 80% oikein.

Opiskelijoiden välinen vuorovaikutus jäi valitsemallani kurssilla suurelta osin toteutumatta. Ongelma lienee sama kaikilla vapaan aikataulun kursseilla, ymmärrettävistä syistä. Vuorovaikutus rajoittui lähinnä muiden opiskelijoiden kommenttien lukemiseen ja omien kommenttien kirjoittamiseen.

Yleiskuvana kurssin opetusmateriaali on hyvin tuotettua. Opetusvälineenä käytettävät videot ovat tiivitä ja hyvin jäsenneltyjä. Kielimuuri ei myöskään muodosto ongelmaksi, englanninkieliset videot ovat erittäin helppoja seurata.

Kiritiikkiä kurssista tulee lähinnä opetuksen sisällöstä ja Alison -palveluntarjoajan ansaintalogiikkaan liittyvistä valinnoista. Kuten aiemmassa blogissani totesin, Alisonin sivusto on käytettävissä ilmaiseksi, mikäli hyväksyy mainosbannereiden näkymisen sivulla ja opetusvideoiden alussa. Google AdWordsin ominaisuuksia hehkuttavia opetusvideoita seuratessa näytöllä näkyy väistämättä ainakin kolme Googlen generoimaa mainoskenttää. Videota ei saa ainakaan ilmaisversiossa laajennettua koko näytölle, joten mainosbannereiden näkemiseltä ei voi välttyä. Välillä tuntuu, että koko sivuston näkymä on yksi suuri Googlen mainokyltti.

Toinen kritiikin kohde liittyy kurssin sisältökuvaukseen osallistumispäätöstä tehdessä. Kurssi oli lopulta jonkin verran kevyempi sekä oppisisällöltään että työmäärältään kuin olin aloittaessani kuvitellut. Kurssin suorittamisen vaatimasta ajasta olisi hienoa olla tarjolla edes jonkinlainen arvio.

Fundamentals of Marketing Your Business Online oil lopulta hyödyllinen ja tehokas kurssi Googlen AdWordsin käyttöön. Kurssin sisällön pohjalta osaan nyt avata AdWords-tilin, luoda kampanjoita ja mainoksia, ja jopa miettiä mainosteni sisältöä kohderyhmän kautta.

Kommentit on suljettu.