Moocin eli verkkokurssin aloitus – Coursera

Tunnelmat olivat varsin sekavat. Olin suhteellisen toiveikas kurssin suhteen, mutta samalla hirvitti, koska en ollut aikaisemmin edes kuulluut Mooceista ja huoletti etukäteen ajankäyttö ja olisiko Moocin käyttö helppo omaksua.

Kurssin valitseminen oli vaikeaa, en oikein osannut päättää mikä olisi ”sopivin” kurssi mutta päädyin Courseran kautta sellaiseen kurssiin kuin Training and Learning Programs for Volunteer Community Health Workers.Tuntui omaksuttavimmalta ja toistaiseksi ihan hyvin luonnistunut.
Kurssiin rekisteröityminen onnistui sähköpostitse jonka kautta informointikin kulki.

Kurssin tavoitteeena on lisätä tietotaitoa vapaaehtoistyöntekijöiden keskuudessa ja lisätä erilaisia toimintatapoja ja tietoa. Luodaan hypoteettinen tilanne, missä vapaaehtoistyöntekijöitä tarvitaan, esimerkiksi leiri tai sairaus ja siitä sitten edetään eteenpäin.

Olen esimerkiksi saanut hyviä työkaluja siihen, miten ehkäistä Malarian leviämistä. Jokainen osallistuja tekee kurssin aikana ns. koulutussuunnitelman, mihin määritellään koulutuksen tarkoitus, työkalut, tavoitteet, resurssit sekä kuinka tavoitteisiin päästään. Oma hypoteettinen tilanteeni on että vapaaehtoistyöntekijät ja yhteisöpedagogit yhdessä järjestävät leirin mielenterveysongelmaisille nuorille.
Kurssi on hyvä, mutta kiireestä johtuen en ehkä saa siitä niin paljon irti kuin mitä voisin saada vähemmällä kiireellä.

Haasteena oli tosiaan kun Mooc piti suorittaa vieraalla kiellä, mutta englanti ei ollut ainakaan minun mielestäni ongelma , vaan eräällä toisella kurssin opiskelijalla, joka ilmeisesti pahoitti mielensä , kun en ollut natiivi kiroittaja ja näin ollen kirjoitusasuni ja kielioppini saattoi olla puutteellinen.
Tilanne oli tosiaan se , että saimme tehtäväksemme kirjoittaa harjoittelusuunnitelman hypoteettiselle tilanteelle ja mielestäni se oli ihan hyvä,ei paras, muttei kuitenkaan huonoin.Tästä kuitenkin eri mieltä ollut kanssatoveri kirjoitti arviointitilanteessa hyvin pitkän ja kriittisen liudan asioita, joita en ainakaan täysin allekirjoita. Ja se ei ollut myöskään kurssin kannalta kamalan piristävää.

On todellakin hyvä, kun sanotaan mitkä asiat mättäävät, mutta on myös miljoona tapaa sanoa asioita, se millä tavalla tämä valloittava persoona toi asiat ilmi, ei todellakaan ollut paras mahdollinen. Ei edes toiseksi paras. Moni muu toi hyvät että huonot osat ilmi diplomaattisesti ja antoivat korjausehdotuksia. Vain tämä yksi tuntui kärsivän lukiessaan. Tiedä häntä mikä lie vaivannut. Ehkä huono päivä.