WordPressin opettelua Alison.com:in MOOCin avulla

Teen harjoittelua Distanssi-hankkeeseen, ja siksi kokeilin itse näin aluksi lyhyttä MOOC:ia tutustuakseni MOOC:ien maailmaan. Tutustuin Alison.com:in MOOC:iin “Wordpress: blogging on the web”. Tämä oli lyhyt MOOC, joka koostui opetusvideosta, jossa esiteltiin WordPressin käyttöä sekä lyhyestä testistä, missä 12:lla monivalintakysymyksellä tarkasteltiin WordPressistä opittua tietoa.

Oppiakseni WordPressin käyttöä tein oman harjoitusblogin nimeltä Ally McBeat’s Rap Blog, johon harjoittelin muun muassa erilaisen median tuomista. Tein erilaisia harjoitusblogikirjoituksia, jotka tein opetusvideon ohjeiden mukaisesti. Mielestäni videon avulla oppi WordPressin käytön perusasioita helposti, ja videon opettajaa oli mukavaa kuunnella.

Toisaalta mitään hirveän erityistä en oppinut MOOCista, mutta käymäni MOOC olikin WordPressin käytön aloittamista helpottamiseksi tehty. Kussin ensimmäisen osa siis koostui opetusvideosta, jossa opettaja puhui, ja jossa näytettiin kuvaa hänen tietokoneensa näytöstä, kun hän loi WordPressiin blogin. Toinen osa oli monivalintatesti, jossa 12:lla helpolla monivalintakysymyksellä selviteltiin hyvin pintapuolisesti WordPressistä opittua tietoa. Monivalintatesti oli todella helppo, ja vastaukset pystyisi jopa päätellä, vaikka ei WordPressiä olisi juuri käyttänytkään. Lopuksi kurssista pystyi antamaan palautetta.

Voin suositella MOOCia, jos ei ole koskaan kirjoittanut omaa blogia, ja haluaa päästä siinä alkuun. Mutta WordPressin käytön syvällisempään opiskeluun on varmasti muita MOOCeja. Ja WordPress on sen verran helppokäyttöinen, että itsekin pystyy pääsemään alkuun.