Future Learnin käytettävyys

Future Learn vaikutti alusta asti selkeältä alustalta. Future Learn vaatii erillisten tunnusten luomisen ja kirjautumisen. Suoritin siis Introduction to Journalism-kurssin, sain kurssin päätökseen noin viikko sitten, pari viikkoa myöhemmin kuin se oikeasti päättyi.

Valikot ovat selkeät ja niiden käyttöön opastetaan. Kurssipohja on teknisesti sujuva, kurssit on jaettu viikon kokonaisuuksiin. Jos kurssi on parhaillaan menossa, tulevat viikot eivät ole etukäteen nähtävissä. Valikoissa on helppo siirtyä omalle kurssille ja löytää listaus tehtävistä, jotka tulee tehdä tai on jo tehty.

Mielestäni kurssille ilmoittautuessa eikä muussakaan yhteydessä ollut mainintaa, että kurssin suorittamisesta saatava todistus on maksullinen. Tämä oli itselleni vähän ikävä yllätys. Mutta toisaalta videoiden tai luentojen välissä ei tarvinnut katsella mainoksia, joten maksan ihan  mielelläni todistuksesta pari kymppiä. Kurssi oli kuitenkin sisällöltään laadukkaasti toteutettu ja tarjolla oli monien asiantuntijoiden tietämys ja kokemus journalismista.

Kurssin suorittaminen ei vaatinut suuria teknisiä resursseja, Toimiva nettiselain riittää. Lisäksi Future Learniin pääsi kirjautumaan myös älypuhelimella ja tabletilla. Itse luin saapuneita kommentteja puhelimen avulla.

Verkkokurssit ja MOOCit ovat mielestäni hyviä tapoja oppia, kun halauaa tehdä omaan tahtiin. Silloin, jos on tarvetta palata johonkin aiempaan sisältöön, MOOCeissa se on helppoa, koska kurssin koko aiempi sisältö on käytettävissä.  Introduction to journalism tukee mielestäni myös ajatusta siitä, että ihminen oppii eri tavalla. Luentojen ja haastattelujen sisältö oli saatavilla myös kirjallisessa muodossa tiivistettynä.  Tämän takia oli mielestäni helppo seurata opetusta vieraalla kielellä. Kurssilaisten välistä vuorovaikutusta oli paljon keskustelupalstalla ja kommentit artikkeleista rakentavia. Perinteisessä oppimisessa ei voi yleensä palata johonkin luennoitsijan sanomiseen enää jälkikäteen.

 

Kommentit on suljettu.