Ajatuksia Moocin teknisestä toteutuksesta – FutureLearn

Teen futurelearnin Digital marketing:Challenges and insights -moocia. Kurssi on vielä jonkin verran kesken mutta uskoisin saaneeni jo aika hyvän käsityksen arvioidakseni sen ominaisuuksia.

Kurssia aloitettaessa pari ensimmäistä osiota käsittelivät moocin käyttöä. Homma toimii varsin simppelisti. Kurssin materiaalit koostuvat pääosin luettavista teksteistä ja katsottavista videoista. Aina kun yhden osion materiaalit on käyty läpi, klikataan sivun alareunan linkkiä, joka merkkaa osion suoritetuksi ja vie käyttäjän seuraavaan osioon. Lähes jokaisen osion lopussa on kommentointikenttä, jota läpi lukemalla itse asiassa oppii aiheesta huomattavasti enemmän kuin itse kurssimateriaalia läpikäymällä. Mutta näin kai se on tarkoituskin. Teknisesti kurssi on siis todella helppo käydä läpi. Riittää kun osaa surfailla netissä ja lukea.

Ainoa maksullinen ominaisuus mikä tähän mennessä on tullut vastaan on jonkinlainen sertifikaatti siitä, että olet suorittanut kyseisen kurssin. En tiedä hintaa enkä aio sitä hankkia.

Itse olen käynyt moocia läpi ainoastaan kannettavalla tietokoneellani. Kursiin sisällössä on käsitelty niin paljon tablettien, älypuhelimien ja sosiaalisen median voimaa markkinoinnissa, että ihmettelisin suuresti jos sivusto ei toimisi myös mobiililaitteilla moitteettomasti. Itselläni ei tablettia ole joten sitä en ole pystynyt kokeilemaan. Ehkä täytyy puhelimella vielä kokeilla.