MOOCien pedagoginen sisältö – Coursera

Kurssin luennoitsijat olivat innostavia ja he tekivät kurssista mielenkiintoisen. Valitsemani kurssit liittyivät markkinointiin ja tästä aiheesta löytyi todella paljon eri näkökulmista tehtyä videoita. Kurssin videot ovat teemoitettuja ja jokaisen teeman loputtua on mahdollista suorittaa testi, jolla hahmottaa miten paljon asioita on sisäistänyt. Joillakin kursseista on myös mahdollista osallistua reaaliaikaiseen keskusteluun kurssin sisällöstä sekä luennoitsijoiden, että osallistujien kanssa. Videoiden kestot eivät ole liian pitkiä joka mahdollisti useamman videon katsomisen päivän aikana.

Osallistujia oli eri puolelta maailmaa ja kommentointi oli erittäin aktiivista. Osallistuin itse keskusteluun mikä antoi minulle lisää motivaatiota, koska en ole yksin seuraamassa videoita. Havaitsin, että aiheisiin kommentoidaan paljon ja jos menee mukaan keskusteluun, tulevat lisäkommentit sähköpostiin. Tämä voi olla välillä ahdistavaa.

Verkossa opiskeleminen on halpaa sekä vaivatonta. Oppiminen on helppoa, koska se ei ole paikkaan tai aikaan sidottua. Itselleni tämä avasi uuden tavan opiskella.