Future Learningin tekniset ominaisuudet

Heti alkuun on hyvä mainita, että olen teknisiltä taidoiltani varsin alkeellisella tasolla. Tästä syystä olen ehkäpä oivallinen henkilö testaamaan verkkokurssien teknisiä ominaisuuksia – jos minä osaan käyttää niitä, osaa kuka tahansa muukin.

Future Learning -sivuston Digital Marketing -kurssi oli teknisesti erittäin helppokäyttöinen. Sivulle kirjautumisen jälkeen kaikkeen kurssin suorittamiseen liittyvään oli selkeä ohjeistus. Kurssi eteni loogisesti teemasta ja viikosta toiseen. Aina yhden teeman loputtua sen sai itse merkitä valmiiksi ja siirtyä seuraavaan.

Lähes jokaiseen teemaan liittyi videoklippi, jotka ainakin minun kohdallani toimivat aina moitteettomasti. Videoon oli mahdollista lisätä myös englanninkielinen tekstitys, joka helpotti keskustelun seuraamista. Yhteisiä keskusteluja oli myös helppo kommentoida.

Kurssille osallistuminen oli ilmaista, mutta todistuksen halutessaan siitä täytyi maksaa jotakin. Suoritin kurssia vain tietokoneen välityksellä, joten en tiedä sen toimivuudesta muiden päätelaitteiden kautta.

Mielestäni Future Learningin toteutustapa tuki hyvin oppimista. Teemoja käsiteltiin riittävän lyhyissä pätkissä, joten onnistumisen kokemuksia tuli nopeasti ja usein. Videoklipit oli tehty rennolla otteella ja niiden aiheet sekä ihmiset olivat mielenkiintoisia. Opettajien itsestään kuvaamat videot kurssin varrella antoivat tuntumaa siitä, että kurssia suoritettiin yhdessä, vaikka olimmekin kaikki eri puolilla maailmaa.