Distanssin MOOC-opintojaksolle ilmoittautuminen alkoi

Distanssi järjestää syksyllä 2014 yhteisopintojakson Metropolian ja Humakin opiskelijoille. Opintojaksolla opiskelijat osallistuvat verkossa järjestettäviin MOOC-opintoihin (Massive Open Online Course) ja korvaavat niillä esimerkiksi rästiin jääneitä, laajudeltaan ja sisällöltään vastaavia AMK-opintojaan. Distanssin opintojakso antaa kiireisille opiskelijoille joustavan mahdollisuuden suorittaa opintojaan ajasta ja paikasta riippumatta. Samalla hanke saa arvokasta tietoa MOOC-kurssien suorittamisesta opiskelijoiden arvioidessa oppimisympäristöjään.

Opintojakso alkaa lokakuussa ja koostuu 3 lähiopetuskerrasta, itsenäisesti suoritettavasta MOOC-toteutuksesta, jaksolle osallistuvien opiskelijoiden ja opettajien yhteisestä etätyöskentelystä ja -ohjauksesta sekä raportista. Opintojakso  ja ilmoittautuminen on nyt avattu täällä.

Jussi Linkola kirjoitti Metropolian sivuilla blogissaan Distanssista ja järjestettävästä opintojaksosta. Lue täältä.

Mikä ihmeen MOOC? Massiivinen, kaikille avoin verkkokurssi on tällä hetkellä kuuma puheenaihe yliopistoissa ympäri maailmaa. Tästä modernin teknologian mahdollistamasta verkko-opetusmenetelmästä löytyy paljon tietoa verkosta. Tämä video kiteyttää kuitenkin hyvin muutamassa minuutissa mistä on kyse.

Keräämme opintojakson sivulle esimerkkejä MOOC-opinnoista, jotka voisivat sopia AMK-opintojen korvaajiksi. Katso lista täältä.

Distanssin verkkosivut ja blogi ovat nyt avattu ja kerran viikossa pyritään julkaisemaan uusi artikkeli hankkeen kulusta. Distanssia voi nyt myös seurata Facebookissa ja Twitterissä.