Etäoppimassa

Opiskelijoiden kokemuksia moderneissa etäoppimisympäristöissä

Oppimaa.fi – tekniikka ja talous

Miska Keskinen, marraskuu 28, 2014

Laurea AMK-verkkokurssin tekninen toteutus oli hyvin miellyttävä. Tehtäväsivusto oli selkeä. Etusivusta näki viikko kerrallaan avautuvan näkymän tulevista tehtävistä, kunnes lopussa kaikki oli esillä. Samoin jokaisen osatehtävän kohdalla oli merkintäruutu, mistä näki onko se tehtävä jo suoritettu. Myös arvioivan opettajan palaute näkyi kyseisen tehtävän alla. Selkeä, helppoa ja toimi myös esimerkiksi tabletilla.

Verkkokurssin opetusmateriaalien runko oli videot, jotka oli kuvattu tätä varten. Moni esityksistä oli työelämän edustajien puheenvuoroja siitä, miten asia on heillä hoidettu. Esimerkiksi lasten mediakasvatus oli esitetty eri muodoissaan päiväkodissa. Lisäksi oli lukuisia verkkosivulinkkejä, nettikirjoja tai netissä olevia pdf-tiedostoja. Kaikki nämä ovat olemassa kenelle tahansa jo, mutta tämä sivusto oli hienosti kerännyt materiaalit ja tuottanut niistä kokonaisuutta tulevan tietopaketin.

Sivusto toimi millä tahansa päätelaitteella, enimmäkseen käytin tietokonetta, koska sillä oli helpoin kirjoittaa osin pitkiäkin vastauksia. Mutta luettavuus, esityksien kuuntelu ja katselu toimi myös tabletissa. Muilla en ole kokeillut, mutta miksi ei olisi toiminut.

Tämänlaisen verkkokurssin suorittaminen ei mielestäni vaadi käyttäjältä suuria. Kyse on kuitenkin vain verkkosivusta. Materiaalin lukemisesta, katselemisesta siellä. Vasta jos halusi erikseen, joihinkin tehtäviin saattoi vastata lähettämällä opettajalle videotiedoston tai äänitiedoston, vaihtoehtoisesti senkin pystyi suorittamaan tekstinä.

Kirjoittajan muut artikkelit

Pedagogiikka – Oppimaa.fi

Laurea amk MOOCissa suurin osa sisällöstä oli palveluun tuotettujen videoiden kautta tulevaa tietoa. Videot oli tätä varten kuvattu, sisältö suunniteltu. […]

Miska Keskinen, marraskuu 28, 2014

Media Varhaiskasvatustyössä MOOC Laurea amk

Aivan ensimmäinen fiilis MOOCista oli innostus, ihailu ja ahaa – että näinkin voi suorittaa opintoja. Ja oikeastaan se on säilynyt […]

Miska Keskinen, marraskuu 24, 2014