Etäoppimassa

Opiskelijoiden kokemuksia moderneissa etäoppimisympäristöissä

Coursera – Tekniikka ja talous

Sylvi Järvinen, marraskuu 28, 2014

Courseran palvelun käytettävyys , sitten kun sen oppii, on ihan hyvä. Voisin sanoa, että jopa pidän siitä. Olen hyvin hidas oppimaan mitä tulee uusiin sivustoihin (tai vanhoihin) ja minulle on välillä hankalaa löytää sivustoista etsimäni tieto. Mutta palatakseni aiheeseen: koin sivuston toimivaksi. Toki se vaati usemman kokeilukerran mutta se olkoon sivuseikka.

Kurssiin jota suoritan sisältyy hyvin paljon web-luentoja ja muutama verkkotentti. Toimivuus on hyvä, en osaa sanoa voisiko se olla parempi, kun minulla ei ole vertailukohtaa siihen mitä sen pitäisi olla.
Ainoa maksulinen ominasuus johon olen törmännyt on se, että lähetettäsiin ihan konkreettinen todistus suorittamastasi kurssista, jos maksat n. 35 euroa ? En muista tarkkaa summaa mutta tuo lienee nyt ainoa mikä tuli mieleen.

Mitä uuteen teknologiaan ja sen hyödyntämiseen tulee niin hyviä puolia lienevät ehdottomasti se, että kyllähän se säästi aikaa, ja paljon. Oli helpottavaa ettei tarvinnut miettiä miten tai millä tulee kouluun ja sai suoritettua koulua kotoa käsin.

Huonoja puolia on se, että kun yksin teet kursseja vuorovaikutus jää vähiin ja esimerkiksi normaalissa keskustelutilaisuudessa saattaisi tulla paremmin ilmi jokin epäkohta tai kiinnostava asia toisin kuin kurssin yhteydessä, kun sitä tekee yksin.

En osaa sanoa mitä Mooc vaati, mutta kyllä jonkin asteiset atk-taidot pitää olla, jos sitä haetaan. En ole selvittänyt mitä kaikkea alustani tukee, koska en ole tarvinnut tietoa (teen tietokoneesta käsin) mutta luulisin, että ainakin jotain alustoja se voisi tukea..?

Kirjoittajan muut artikkelit

Moocin eli verkkokurssin aloitus – Coursera

Tunnelmat olivat varsin sekavat. Olin suhteellisen toiveikas kurssin suhteen, mutta samalla hirvitti, koska en ollut aikaisemmin edes kuulluut Mooceista ja […]

Sylvi Järvinen, marraskuu 28, 2014

Pedagogiikka ja sisältö – Coursera

Materiaalit on laajat ja kattavat, ihan yllätyin siitä. Kurssien sisällöt ovat pääosin hyödyllisiä, esim kuinka suojatua tai tuoda tietoa vaikka […]

Sylvi Järvinen, marraskuu 28, 2014