Alkutunnelmat MOOCista

Aloitin noin viikko sitten elämäni ensimmäisen MOOC-kurssin. Valitsin Distanssi-hankkeen tarjoamista vaihtoehdoista Futurelearnin tarjoaman Introduction to Journalism-kurssin. Kurssin järjestäjänä toimii Strathclyden yliopisto Skotlannista. Eniten arvelutti, kuinka selviydyn kokonaan englanniksi tapahtuvasta opetuksesta. Joillakin luennoitsijoilla on lisäksi melko vahva aksentti.

Ensimmäinen viikko sujui hienosti. Sain ”välitestistä” täydet pisteet. Toisen viikon tehtävistä on seuraavana vuorossa lyhyen uutistekstin kirjoittaminen. Sitä tulevat arvioimaan  kurssin opettajat sekä muut kurssilaiset. Jokaiseen tehtävään liittyy kommentointi ja ”keskustelu” kurssilaisten kesken. Lisäksi viikon lopuksi on monivalintatesti, jonka avulla voit tsekata, mitä on jäänyt mieleen viikon aiheesta.

Tehtäviä on viikossa aika paljon (ensimmäisellä viikolla 29, toisella 21), mutta toki osa on lyhyitä videoclippejä tai artikkeleita. Asiat on helppoa omaksua ja niihin voi tarvittaessa palata myöhemmin. Tästä syystä kurssin voi aloittaa edelleen, mukaan ehtii vielä.

https://www.futurelearn.com/courses/introduction-to-journalism

 

Kommentit on suljettu.